×
συνταγή: Φαλάφελ τυλιχτά σε αραβική πίτα με μελιτζανοσαλάτα και καρύδια
Φαλάφελ τυλιχτά σε αραβική πίτα με μελιτζανοσαλάτα και καρύδια
Υλικά
Μερίδες 4

Για την μελιτζανοσαλάτα

  • 800 γρ (2 μεγάλες) μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ή κατά βούληση), λιωμένες με το εργαλείο
  • 4 κ.σ. (1/4 κούπα) ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1 κ.γ. αλάτι θαλασσινό
  • 1/4 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 100 γρ κόκκινη πιπεριά ψητή, από βάζο, χοντροκομμένη

 

Για το σερβίρισμα

  • 16 Φαλάφελ Nikolopoulou
  • 4 πίτες αραβικές μικρές ή κυπριακές
  • μαρούλι
  • καρύδια χοντροκομμένα
  • φυλλαράκια μαϊντανού, προαιρετικά
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C στον αέρα (ή 180C αντιστάσεις) και τρυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι την φλούδα των μελιτζάνων σε 6 σημεία. Τις βάζουμε σε μια λαμαρίνα (χωρίς λάδι) και τις ψήνουμε για μια ώρα μέχρι να ξεφουσκώσουν και να τρυπιούνται εύκολα με μαχαίρι. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο, το αλάτι και την καπνιστή πάπρικα και χτυπάμε με πιρούνι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε την πιπεριά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Όταν γίνουν οι μελιτζάνες τις ανοίγουμε στη μέση και βγάζουμε τη σάρκα (να μείνει μόνο η πολύ λεπτή φλούδα). Με δυο πιρούνια «τραβάμε» την μελιτζάνα να χωριστεί σε κομμάτια (αλλιώς την χοντροκόβουμε με μαχαίρι), την προσθέτουμε στο μπολ με την πιπεριά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε την μελιτζανοσαλάτα να σταθεί λίγο να δέσουν οι γεύσεις.
  • Ετοιμάζουμε τα φαλάφελ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Απλώνουμε στις πίτες μαρούλι, μελιτζανοσαλάτα και φαλάφελ, πασπαλίζουμε με καρύδια και αν θέλουμε λίγο μαϊντανό, και απολαμβάνουμε!

 

 Tip:

  • Η καπνιστή πάπρικα είναι βασικό στοιχείο της σαλάτας γιατί δίνει καπνιστή γεύση. Καλό είναι να μην την αντικαταστήσουμε.
Διεύθυνση
Νικολοπούλου - Εργοστάσιο Τροφίμων
Γονατά 40, Τ.Κ. 121 33 Περιστέρι
Επικοινωνία
T 210-51 51 082 | 210-57 28 371 | 210-51 30 748
E take@otenet.gr