×
συνταγή: Κρέπες “Μηλόπιτα”
Κρέπες “Μηλόπιτα”
Υλικά
Μερίδες 4
  • 3 μεγάλα μήλα, κομμένα σε κομματάκια
  • 2 κ.σ. σουλτανίνα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κούπα (120ml) νερό + έξτρα αν χρειαστεί
  • 8 κρέπες Nikolopoulou, αποψυγμένες
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  • Βάζουμε τα μήλα, τη σουλτανίνα, τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κανέλα σε ένα μεγάλο τηγάνι και το τοποθετούμε στο μάτι σε δυνατή φωτιά (δεν χρειάζεται να ζεστάνουμε πρώτα το τηγάνι). Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε για δέκα περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να μείνουν με λίγη σάλτσα. Ανακατεύουμε συχνά και αν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμα λίγο νερό κατά τη διάρκεια, να μην στεγνώσει το μείγμα.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε τις κρέπες. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος χτυπημένη λίγο ώστε να γίνει παχύρευστη.
  • Άλλες ιδέες για συνοδευτικό είναι το στραγγιστό γιαούρτι ή το γιαούρτι καρύδας, με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου. Επίσης ταιριάζει πολύ η σάλτσα καραμέλας.

 

Tip:

  • Δοκιμάστε να προσθέσετε στο μείγμα λίγα χοντροκομμένα καρύδια.
Διεύθυνση
Νικολοπούλου - Εργοστάσιο Τροφίμων
Γονατά 40, Τ.Κ. 121 33 Περιστέρι
Επικοινωνία
T 210-51 51 082 | 210-57 28 371 | 210-51 30 748
E take@otenet.gr