Spring Rolls με λαχανικά

Spring Rolls με Ασιατική Σαλάτα Αγγουριού

Spring Rolls με Ασιατική Σαλάτα Αγγουριού

Μερίδες

2

Μερίδες

Υλικά

  • 250 γρ αγγούρι κομμένο σε φέτες

  • 1/4 κ.γ. αλάτι θαλασσινό

  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

  • 2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο λευκό ή μηλόξιδο

  • 2 κ.σ. ζάχαρη

  • 1 κ.γ. σησαμέλαιο καβουρδισμένο (από καταστήματα Ασιατικών προϊόντων)

  • 1 σκελίδα σκόρδο μικρή, λιωμένη με το εργαλείο

  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο

  • 1 κ.σ. σουσάμι ωμό

  • 1 συσκευασία Spring Rolls Nikolopoulou

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το αγγούρι σε ένα στραγγιστήρι και το πασπαλίζουμε με το αλάτι. Το αφήνουμε πάνω από ένα μπολ να βγάλει λίγα από τα υγρά του.
  • Σε ένα μπολ που θα χωρέσει μετά και το αγγούρι χτυπάμε με πιρούνι τη σόγια, το ξύδι, τη ζάχαρη, το σησαμέλαιο, το σκόρδο και το μπούκοβο. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Ρίχνουμε το σουσάμι σε ένα μικρό τηγανάκι αντικολλητικό και το βάζουμε στο κρύο μάτι. Ανάβουμε τη φωτιά σε δυνατή και περιμένουμε να ζεσταθεί. Δεν το αφήνουμε από τα μάτια μας και μόλις πάρει ελάχιστο χρώμα και αρχίσει να μυρίζει ωραία (περίπου 3 λεπτά σύνολο) ρίχνουμε το σουσάμι στο μπολ με το μείγμα. Προσοχή, καίγεται εύκολα!
  • Προσθέτουμε το αγγούρι και ανακατεύουμε.
  • Ετοιμάζουμε τα Spring Rolls Nikolopoulou και τα σερβίρουμε με τη σαλάτα.

Tips

  • Tip: Το dressing της σαλάτας είναι πολύ ωραίο και ως σαλτσούλα για να βουτάμε τα spring rolls!