Spring rolls με πολύχρωμη σαλάτα λάχανο με φιστίκια

Spring rolls με πολύχρωμη σαλάτα λάχανο με φιστίκια
Μερίδες
4
ΜερίδεςΥλικά
1 συσκευασία Spring Rolls Nikolopoulou
300 γρ λάχανο κόκκινο, πολύ λεπτοκομμένο
130 γρ κόκκινη πιπεριά, σε λεπτές λωρίδες
100 γρ καρότο, σε λεπτά μπαστουνάκια ή τριμμένο
50-100 γρ σέλερυ λεπτοκομμένο (μαζί με τα φύλλα του)
1-2 πορτοκάλια, κομμένα σε φετούλες
φιστίκια αραχίδες (peanuts) κατά βούληση
- Για το dressing
60 ml (4 κ.σ.) φυστικοβούτυρο
45 ml (3 κ.σ.) σάλτσα σόγιας
30 ml (2 κ.σ.) μηλόξιδο ή λευκό ξύδι
30 ml (2 κ.σ.) χυμός πορτοκαλιού φρεσκοστιμμένος, γλυκός
15 ml (1 κ.σ.) χυμός λάιμ
15 ml (1 κ.σ.) παρθένο σησαμέλαιο
¼ κ.γ. μπούκοβο ή κατά βούληση
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τα spring rolls σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Για να φτιάξουμε τη σαλάτα ανακατεύουμε τα λαχανικά, το πορτοκάλι και τα φιστίκια σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Χτυπάμε όλα τα υλικά του dressing σε ένα μπολάκι (στην αρχή θα φαίνεται κομμένο αλλά συνεχίζοντας το μείγμα θα γίνει λείο) και το προσθέτουμε στη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με τα spring rolls.
Tips
- Η σαλάτα μπορεί να γίνει λίγες ώρες νωρίτερα βάζοντας το μισό dressing και συμπληρώνοντας το υπόλοιπο λίγο πριν το σερβίρισμα. Έτσι μαλακώνει λίγο το λάχανο και δένουν οι γεύσεις.


