×
συνταγή: Spring Rolls με Noodles, Μπρόκολο και Σάλτσα Σόγιας-Τζίντζερ
Spring Rolls με Noodles, Μπρόκολο και Σάλτσα Σόγιας-Τζίντζερ
Υλικά
Μερίδες 4
  • 2 συσκευασίες Spring Rolls με Λαχανικά Nikolopoulou
  • 6 κ.σ. (90 ml) σάλτσα σόγιας
  • 3 κ.σ. (45 ml) μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κ.σ. (30 ml) χυμός λάιμ ή μηλόξυδο
  • 2 κ.γ. λάδι καβουρδισμένου σουσαμιού
  • 1 ½ κ.γ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο (με το ζουμί του)
  • 1 κ.σ. σπορέλαιο ή παρθένο σησαμέλαιο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες με το ειδικό εργαλείο
  • 400 γρ μπρόκολο κομμένο σε μικρές μπουκιές
  • 1/2 κ.γ. αλάτι θαλασσινό
  • 250 γρ noodles ρυζιού
  • φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, κατά βούληση
  • μπούκοβο, κατά βούληση
  • μαύρο σουσάμι, κατά βούληση
Εκτέλεση
  • Ετοιμάζουμε τα spring rolls σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με πιρούνι τη σάλτσα σόγιας, το μέλι ή το σιρόπι, τον χυμό λάιμ, το λάδι καβουρδισμένου σουσαμιού και το τζίντζερ. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το σκόρδο, το μπρόκολο και το αλάτι και ανακατεύουμε. Όταν αρχίσει να παίρνει χρώμα (3-4 λεπτά) ρίχνουμε στο τηγάνι 1/4 κούπας νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια. Συνεχίζουμε να σοτάρουμε ανακατεύοντας πολύ συχνά, για περίπου 15-17 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει λίγο το μπρόκολο (το κοτσάνι θα παραμείνει τραγανό, δείτε tip). Στο ενδιάμεσο προσθέτουμε άλλο 1/4 κούπας νερό.
  • Στο μεταξύ βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα. Λίγο πριν γίνει το μπρόκολο ρίχνουμε τα noodles στο νερό και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Όταν το μπρόκολο είναι έτοιμο σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα στο τηγάνι. Ρίχνουμε αμέσως τα σουρωμένα noodles και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κρεμμυδάκι φρέσκο, μπούκοβο και μαύρο σουσάμι. Συνοδεύουμε με spring rolls.

 

Tips:

  • Το λάδι καβουρδισμένου σουσαμιού και τα noodles θα τα βρείτε στα έθνικ προϊόντα των σουπερμάρκετ ή στα μαγαζιά με Ασιατικά τρόφιμα. Το μαύρο σουσάμι υπάρχει σε μαγαζιά με βιολογικά.
Διεύθυνση
Νικολοπούλου - Εργοστάσιο Τροφίμων
Γονατά 40, Τ.Κ. 121 33 Περιστέρι
Επικοινωνία
T 210-51 51 082 | 210-57 28 371 | 210-51 30 748
E take@otenet.gr