×
ΕΙΜΑΣΤΕ Ο,ΤΙ ΤΡΩΜΕ
ΕΙΜΑΣΤΕ Ο,ΤΙ ΤΡΩΜΕ

    Μια δημοφιλής πρόταση λέει ότι “είμαστε ότι τρώμε”. Ότι τρώει κανείς μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την υγεία του. Ο Ιπποκράτης  γνωστός και ως “πατέρας” της Ιατρικής, αναγνωρίζοντας την αξία της διατροφής και την δύναμη της τροφής να ενισχύει την υγεία, δήλωσε ότι ο άνθρωπος θα πρέπει να έχει την τροφή του για φάρμακο και για φάρμακο την τροφή του! Τα τρόφιμα που τρώμε περιέχουν θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την παροχή ενέργειας στον οργανισμό τα οποία επιπροσθέτως προάγουν την ανάπτυξη και ρυθμίζουν τις μεταβολικές διεργασίες του οργανισμού. Η υγιεινή διατροφή είναι σχεδιασμένη για να βελτιστοποιήσει αυτές τις υποστηρικτικές για τη ζωή ιδιότητες των θρεπτικών και άλλων συστατικών που βρίσκονται στα τρόφιμα.

Στη σύγχρονη εποχή αναγνωρίζονται ολοένα και περισσότερο οι επιπτώσεις της φυτικής διατροφής τόσο σε επίπεδο υγείας όσο και σε αθλητικό επίπεδο. Οι φυτικές πρωτεΐνες, οι υδατάνθρακες και τα λίπη καθίστανται απαραίτητα στην ανθρώπινη διατροφή περιλαμβάνοντας θρεπτικά συστατικά-κλειδιά τα οποία λειτουργούν ταυτόχρονα ως αναστολείς στην  ανάπτυξη χρόνιων ασθενειών. Μέσω της κατάλληλης επιλογής τροφών που είναι χαμηλά σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη αλλά ταυτοχρόνως περιέχουν αμινοξέα, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά επιτυγχάνεται ένας πιο υγιείς τρόπος ζωής, θωρακίζεται το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνεται η εργογόνα δράση του οργανισμού.

Ειδικότερα ή επιλογή της κατάλληλης πηγής Φυτικής πρωτεΐνης διαδραματίζει σημαντικό ρόλο τόσο στην αθλητική απόδοση όσο και στην υγεία γενικότερα. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στην κατανάλωση πρωτεϊνών χωρίς την παρουσία χοληστερόλης και αυξημένων ποσοτήτων κορεσμένων λιπαρών. Η μείωση της κατανάλωσης ζωικών πρωτεϊνών και η αντικατάσταση της πλειονότητας αυτών από φυτικές πρωτεΐνες οδηγεί σε σημαντική μείωση της Ολικής χοληστερόλης  του ορού, της LDL χοληστερόλης και των τριακυλογλυκερολών, παράγοντες που όταν μειωθούν βελτιώνουν την εργογόνα ικανότητα ενός αθλητή ή αθλούμενου και ταυτόχρονα προστατεύουν από καρδιαγγειακές νόσους.

Συνεπώς μια θρεπτικά ισορροπημένη δίαιτα με τις ιδανικές επιλογές σε επίπεδο μακροθρεπτικών συστατικών αποτελεί το θεμέλιο λίθο για την αθλητική Διατροφή, διασφαλίζοντας την ποιότητα της υγείας και βελτιώνοντας σημαντικά την αθλητική επίδοση και απόδοση!

 

Διεύθυνση
Νικολοπούλου - Εργοστάσιο Τροφίμων
Γονατά 40, Τ.Κ. 121 33 Περιστέρι
Επικοινωνία
T 210-51 51 082 | 210-57 28 371 | 210-51 30 748
E take@otenet.gr