×
συνταγή: Φαλάφελ με Σπιτικό Χούμους Παντζαριού
Φαλάφελ με Σπιτικό Χούμους Παντζαριού
Υλικά
Μερίδες 2-4
  • 160 γρ ρεβύθια βρασμένα
  • 130 γρ παντζάρι μαγειρεμένο στον ατμό ή ψημένο στο φούρνο
  • 3 κ.σ. ταχίνι
  • 2 ½ κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο (ή παραπάνω ανάλογα τις προτιμήσεις μας)
  • ¾ κ.γ. αλάτι θαλασσινό
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. νερό ή ζουμάκι από το παντζάρι (αν χρειαστεί)
  • σπανάκι baby
  • ελαιόλαδο, ξύδι και αλατοπίπερο για την σαλάτα
  • 8-12 φαλάφελ Nikolopoulou
  • πίτες για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  • Σε ένα μεγάλο μούλτι βάζουμε τα ρεβύθια, το παντζάρι, το ταχίνι, το λεμόνι, το σκόρδο, το αλάτι και το κύμινο. Χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα σχετικά λείο άλειμμα. Αν χρειαστεί κατά το χτύπημα προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό/ζουμί για να αραιώσουμε το χούμους.
  • Φτιάχνουμε μια γρήγορη σαλάτα ανακατεύοντας το σπανάκι με λίγο λάδι, ξύδι και αλατοπίπερο.
  • Ετοιμάζουμε τα φαλάφελ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σερβίρουμε με το χούμους, την σαλάτα και λίγες πιτούλες.

 

Tip:

  • Στην αγορά πλέον κυκλοφορούν και ρεβύθια και παντζάρια έτοιμα μαγειρεμένα στον ατμό, κάτι που κάνει το χούμους μας πανεύκολο και γρήγορο!
  • Η συσκευασία του παντζαριού συνήθως έχει μέσα λίγο ζουμί, το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την αραίωση του χούμους.
Διεύθυνση
Νικολοπούλου - Εργοστάσιο Τροφίμων
Γονατά 40, Τ.Κ. 121 33 Περιστέρι
Επικοινωνία
T 210-51 51 082 | 210-57 28 371 | 210-51 30 748
E take@otenet.gr