×
συνταγή: Φλογέρες με Αλλαντικά και Τυριά, και Σαλάτα Σπανάκι με Ξινόμηλο και Μπρόκολο
Φλογέρες με Αλλαντικά και Τυριά, και Σαλάτα Σπανάκι με Ξινόμηλο και Μπρόκολο
Υλικά
Μερίδες 2-4
  • 8 Φλογέρες με Αλλαντικά και Τυριά Nikolopoulou
  • 100 γρ τρυφερό σπανάκι baby
  • 250 γρ ωμό μπρόκολο, κομμένο σε πολύ πολύ μικρά μπουκετάκια (βλ. Tip)
  • 1/2 ξινόμηλο μεγάλο, χοντροκομμένο
  •  3 κουτ. σούπας κράνμπερις αποξηραμένα

 

Για το dressing:

  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας λευκό ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα με ολόκληρο σιναπόσπορο
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι + έξτρα κατά βούληση
  • 1/8 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
  • Τηγανίζουμε τις φλογέρες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά του dressing σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε με πιρούνι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το σπανάκι, το μπρόκολο, το ξινόμηλο και τα κράνμπερις και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με τις φλογέρες.

Tip :

  • Το κοτσάνι του μπρόκολου τρώγεται κανονικά, δεν το πετάμε! Στη σαλάτα αυτή το κόβουμε σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια λεπτά σαν σπίρτα.
Διεύθυνση
Νικολοπούλου - Εργοστάσιο Τροφίμων
Γονατά 40, Τ.Κ. 121 33 Περιστέρι
Επικοινωνία
T 210-51 51 082 | 210-57 28 371 | 210-51 30 748
E take@otenet.gr