×
συνταγή: Κεφτεδάκια με Σάλτσα Ντομάτας και Ζυμαρικά
Κεφτεδάκια με Σάλτσα Ντομάτας και Ζυμαρικά
Υλικά
Μερίδες 4
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη με το ειδικό εργαλείο
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 750 γρ ντομάτα “στον τρίφτη” (του εμπορίου)
  • 60 ml (1/4 κούπα) νερό
  • 1 κ.γ. βασιλικός, ξερός
  • 1 κ.γ. αλάτι θαλασσινό
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1/4 κ.γ. ζάχαρη
  • 400 γρ ζυμαρικά ολικής άλεσης στο σχήμα που προτιμάμε
  • 1 συσκευασία Genius Κεφτεδάκια
Εκτέλεση
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να μοσχοβολήσει (30 δευτερόλεπτα με 1 λεπτό), ρίχνουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ένα ακόμα λεπτό.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι την τριμμένη ντομάτα, το νερό, τον βασιλικό, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σύμφωνα με τις οδηγίες των συσκευασιών τους. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά με σάλτσα και κεφτεδάκια.

 

Tip :

  • Αν θέλουμε πασπαλίζουμε το φαγητό με λίγη διατροφική μαγιά για ελαφρώς τυρένια γεύση!
Διεύθυνση
Νικολοπούλου - Εργοστάσιο Τροφίμων
Γονατά 40, Τ.Κ. 121 33 Περιστέρι
Επικοινωνία
T 210-51 51 082 | 210-57 28 371 | 210-51 30 748
E take@otenet.gr