×
συνταγή: Κεμπάμπ με “μπριζόλες” κουνουπιδιού και σάλτσα ταχινιού
Κεμπάμπ με “μπριζόλες” κουνουπιδιού και σάλτσα ταχινιού
Υλικά
Μερίδες 2
  • 1 μεγάλο κουνουπίδι
  • ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
  • 1 συσκευασία Genius Kebab

Για τη σάλτσα ταχινιού

  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού φρεσκοστυμμένος
  • 1 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. σχινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι θαλασσινό
  • 1/8 κ.γ. λεμονοπίπερο
Εκτέλεση
  • Κόβουμε το κουνουπίδι στη μέση κάθετα στη ρίζα. Ύστερα κόβουμε ξανα τις δυο πλευρές παράλληλα ώστε να δημιουργηθούν δυο φέτες. Θα υπάρξει περίσσευμα από τις δυο άκρες, το οποίο κρατάμε για άλλη χρήση.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C αέρα (200C αντιστάσεις) και στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Τοποθετούμε προσεκτικά τις φέτες κουνουπιδιού και με πινέλο απλώνουμε πάνω τους λίγο ελαιόλαδο και από τις δυο πλευρές. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και αλάτι και ψήνουμε για 25 με 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κοτσάνι αλλά να κρατάει. Οι άκρες θα μαυρίσουν λίγο.
  • Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά της σε ένα μπολάκι μέχρι να γίνει λεία.
  • Ψήνουμε τα κεμπάμπ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σερβίρουμε με μια φέτα κουνουπίδι και λίγη σάλτσα.

 

Tip:

  • Αν θέλουμε να φτιάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα μπορούμε απλά να κόψουμε όλο το κουνουπίδι σε μπουκετάκια αντί για φέτες και να το ψήσουμε με τον ίδιο τρόπο.
Διεύθυνση
Νικολοπούλου - Εργοστάσιο Τροφίμων
Γονατά 40, Τ.Κ. 121 33 Περιστέρι
Επικοινωνία
T 210-51 51 082 | 210-57 28 371 | 210-51 30 748
E take@otenet.gr