×
συνταγή: Κολοκυθοκεφτέδες με Εύκολη Σάλτσα Φέτας και Πατάτες Τηγανιτές
Κολοκυθοκεφτέδες με Εύκολη Σάλτσα Φέτας και Πατάτες Τηγανιτές
Υλικά
Μερίδες 4-6
  • 200 γρ φέτα μαλακή
  • 120 γρ γιαούρτι πρόβειο
  • 1 κ.σ. φυλλαράκια άνηθου
  • 1 κ.σ. ξύδι λευκό μπαλσάμικο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. πιπέρι λευκό
  • Κολοκυθοκεφτέδες Nikolopoulou
  • πατάτες τηγανιτές για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  • Σε ένα μεσαίου μεγέθους μούλτι ή επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε τη φέτα, το γιαούρτι, τον άνηθο, το λευκό μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το αλατοπίπερο. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ρευστή σάλτσα. Αν τα υλικά ήταν στο ψυγείο θα είναι αρχικά αρκετά πηχτό το μείγμα, αλλά θα αραιώσει. Αν παρόλα αυτά χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε σιγά σιγά λίγο νεράκι για να το αραιώσουμε (το πολύ μια κουταλιά της σούπας συνολικά).
  • Ετοιμάζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες Nikolopoulou σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σερβίρουμε με πατάτες και σαλτσούλα.

 

Tip:

  • Η σάλτσα γίνεται και ωραίο dressing για σαλάτα ή βραστά λαχανικά. Θα ταίριαζε επίσης και με λαδερό φαγητό όπως το μπριάμ.
Διεύθυνση
Νικολοπούλου - Εργοστάσιο Τροφίμων
Γονατά 40, Τ.Κ. 121 33 Περιστέρι
Επικοινωνία
T 210-51 51 082 | 210-57 28 371 | 210-51 30 748
E take@otenet.gr