×
συνταγή: Μεσογειακό Μπολ με Φαλάφελ και Δροσερή Σάλτσα Μυρωδικών
Μεσογειακό Μπολ με Φαλάφελ και Δροσερή Σάλτσα Μυρωδικών
Υλικά
Μερίδες 4
  • 1 συσκευασία Φαλάφελ Νικολοπούλου
  • ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • αγγούρι κομμένο σε φέτες ή σπιράλ
  • κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ελιές

 

Για τη σάλτσα μυρωδικών

  • 200 ml γιαούρτι σόγιας
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. ξύδι
  • 1 κ.γ. πετιμέζι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι θαλασσινό σε νιφάδες
  • 1/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/8 κ.γ. πιπέρι μαύρο
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη, πολύ ψιλοκομμένη
  • 1/2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, πολύ ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
  • Τηγανίζουμε τα φαλάφελ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα τοποθετούμε όμορφα σε μπολ ή βαθιά πιάτα μαζί με ντοματίνια, αγγούρι, κρεμμύδι και ελίτσες.
  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι σόγιας, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το πετιμέζι, το αλάτι, το σκόρδο και το πιπέρι. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, ανακατεύουμε λίγο ακόμα και περιχύνουμε με τη σάλτσα τα φαλάφελ και τη σαλάτα μας.

 

Τιπ:

  • Για ένα νόστιμο και χορταστικό σνακ δοκιμάστε τα φαλάφελ, τα σαλατικά και τη σάλτσα τυλιγμένα σε τορτίγια ή αραβική πίτα.
Διεύθυνση
Νικολοπούλου - Εργοστάσιο Τροφίμων
Γονατά 40, Τ.Κ. 121 33 Περιστέρι
Επικοινωνία
T 210-51 51 082 | 210-57 28 371 | 210-51 30 748
E take@otenet.gr