×
συνταγή: Μπιφτέκι Genius και Λεμονάτη Πατατοσαλάτα με Φασολάκια και Μυρωδικά
Μπιφτέκι Genius και Λεμονάτη Πατατοσαλάτα με Φασολάκια και Μυρωδικά
Υλικά
Μερίδες 2-5
  • 1/2 κρεμμύδι μικρό, κομμένο σε πολύ λεπτά μισοφέγγαρα
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 750 γρ πατατούλες baby πλυμένες και οι μεγαλύτερες κομμένες στη μέση
  • 200 γρ φασολάκια λεπτά, κατεψυγμένα
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα με ολόκληρο σιναπόσπορο
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού φρέσκος + έξτρα για το σερβίρισμα
  • 3/4 κουτ. γλυκού αλάτι θαλασσινό ή κατά βούληση + έξτρα για το βράσιμο των λαχανικών
  • 1/4 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. σούπας σχινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 2 συσκευασίες Genius Burger
Εκτέλεση
  • Βάζουμε το κρεμμύδι σε ένα μικρό μπολάκι, περιχύνουμε με το μηλόξιδο και αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον 15’.
  • Βράζουμε τις πατατούλες σε αλατισμένο νερό για 15-20 λεπτά, μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με ένα μαχαίρι αλλά να κρατάνε το σχήμα τους. Τις αφήνουμε να στεγνώσουν στο σουρωτήρι. Βράζουμε και τα φασολάκια για 3-4 λεπτά ίσα ίσα να ζεματιστούν και να μείνουν τραγανά. Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το λεμόνι και το αλατοπίπερο και προσθέτουμε το ξύδι από το μπολάκι με τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε πατάτες, φασολάκια, κρεμμύδια και μυρωδικά, και ανακατεύουμε απαλά.
  • Ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σερβίρουμε με την πατατοσαλάτα, προσθέτοντάς της αν θέλουμε λίγο ακόμα χυμό λεμόνι.

 

Tips:

  • Η πατατοσαλάτα είναι καλύτερη αν έχει μείνει λίγες ώρες ώστε να απορροφηθούν οι γεύσεις.
Διεύθυνση
Νικολοπούλου - Εργοστάσιο Τροφίμων
Γονατά 40, Τ.Κ. 121 33 Περιστέρι
Επικοινωνία
T 210-51 51 082 | 210-57 28 371 | 210-51 30 748
E take@otenet.gr