×
συνταγή: «Σουτζουκάκια» Φαλάφελ με Ρύζι
«Σουτζουκάκια» Φαλάφελ με Ρύζι
Υλικά
Μερίδες 4
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ κρεμμύδι (1 μικρό), ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κ.γ. σκόρδο λιωμένο (1 μεγάλη σκελίδα)
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 60 ml (4 κ.σ.) κόκκινο κρασί
  • 500 γρ ντομάτες στον τρίφτη (του εμπορίου)
  • 60 ml (4 κ.σ.) νερό
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ¼ κ.γ. ζάχαρη
  • 16 -20 φαλάφελ Nikolopoulou
  • ρύζι βρασμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι ανακατεύοντας συχνά, για 5 περίπου λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε άλλο ένα λεπτό. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε ένα λεπτό ακόμα να εξατμιστεί το αλκοόλ, πριν προσθέσουμε τις ντομάτες. Ξεπλένουμε το κουτί με το νερό και το ρίχνουμε και αυτό στο τηγάνι.
  • Μόλις πάρει βράση η σάλτσα προσθέτουμε το κύμινο, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να δέσει. Μπορεί να χρειαστεί για λίγη ώρα να σκεπάσουμε το τηγάνι.
  • Ετοιμάζουμε τα φαλάφελ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σερβίρουμε με ρύζι και σάλτσα.
Διεύθυνση
Νικολοπούλου - Εργοστάσιο Τροφίμων
Γονατά 40, Τ.Κ. 121 33 Περιστέρι
Επικοινωνία
T 210-51 51 082 | 210-57 28 371 | 210-51 30 748
E take@otenet.gr