×
συνταγή: Spring rolls με πολύχρωμη σαλάτα λάχανο με φιστίκια
Spring rolls με πολύχρωμη σαλάτα λάχανο με φιστίκια
Υλικά
Μερίδες 4
  • 1 συσκευασία Spring Rolls Nikolopoulou
  • 300 γρ λάχανο κόκκινο, πολύ λεπτοκομμένο
  • 130 γρ κόκκινη πιπεριά, σε λεπτές λωρίδες
  • 100 γρ καρότο, σε λεπτά μπαστουνάκια ή τριμμένο
  • 50-100 γρ σέλερυ λεπτοκομμένο (μαζί με τα φύλλα του)
  • 1-2 πορτοκάλια, κομμένα σε φετούλες
  • φιστίκια αραχίδες (peanuts) κατά βούληση

Για το dressing

  • 60 ml (4 κ.σ.) φυστικοβούτυρο
  • 45 ml (3 κ.σ.) σάλτσα σόγιας
  • 30 ml (2 κ.σ.) μηλόξιδο ή λευκό ξύδι
  • 30 ml (2 κ.σ.) χυμός πορτοκαλιού φρεσκοστιμμένος, γλυκός
  • 15 ml (1 κ.σ.) χυμός λάιμ
  • 15 ml (1 κ.σ.) παρθένο σησαμέλαιο
  • ¼ κ.γ. μπούκοβο ή κατά βούληση
Εκτέλεση
  • Ετοιμάζουμε τα spring rolls σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Για να φτιάξουμε τη σαλάτα ανακατεύουμε τα λαχανικά, το πορτοκάλι και τα φιστίκια σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Χτυπάμε όλα τα υλικά του dressing σε ένα μπολάκι (στην αρχή θα φαίνεται κομμένο αλλά συνεχίζοντας το μείγμα θα γίνει λείο) και το προσθέτουμε στη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με τα spring rolls.

 

Tip:

  • Η σαλάτα μπορεί να γίνει λίγες ώρες νωρίτερα βάζοντας το μισό dressing και συμπληρώνοντας το υπόλοιπο λίγο πριν το σερβίρισμα. Έτσι μαλακώνει λίγο το λάχανο και δένουν οι γεύσεις.
Διεύθυνση
Νικολοπούλου - Εργοστάσιο Τροφίμων
Γονατά 40, Τ.Κ. 121 33 Περιστέρι
Επικοινωνία
T 210-51 51 082 | 210-57 28 371 | 210-51 30 748
E take@otenet.gr