×
συνταγή: Spring Rolls με Τηγανητό Ρύζι με Αυγό και Λαχανικά
Spring Rolls με Τηγανητό Ρύζι με Αυγό και Λαχανικά
Υλικά
Μερίδες 2
  • 1 συσκευασία Spring Rolls Nikolopoulou
  • 4 κ.γ. ελαιόλαδο (μοιρασμένες)
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 100 γρ (περίπου 1 μέτριο) καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 50 γρ (περίπου ½) κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 50 γρ (περίπου ½) πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 70 γρ (περίπου ½ κούπα) αρακάς κατεψυγμένος
  • 1/8 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κούπες ρύζι σκέτο, βρασμένο (δοκιμάστε ποικιλία Jasmine)
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας (μοιρασμένες)
  • 3 κ.σ. (περίπου 1 μικρό) φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/8 κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1/2 κ.γ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο (το βρίσκουμε στα Ασιατικά προϊόντα)
Εκτέλεση
  • Τηγανίζουμε τα spring rolls σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα διατηρούμε ελαφρώς ζεστά.
  • Για να φτιάξουμε το ρύζι ζεσταίνουμε μια κουταλιά γλυκού ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το χτυπημένο αυγό και ανακατεύοντας συνέχεια περιμένουμε να γίνει σκράμπλ (σαν κρεμώδης και απαλή στραπατσάδα) περίπου 45” με 1’. Μεταφέρουμε σε ένα μπολάκι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε δυο κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το καρότο, το κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, ανακατεύοντας συχνά.
  • Προσθέτουμε τον αρακά και τη σκόνη σκόρδου και ανακατεύουμε για άλλο ένα λεπτό. Ρίχνουμε την τελευταία κουταλιά του γλυκού λάδι, το ρύζι και τη μια κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας. Ανακατεύουμε καλά ώστε να σκουρύνει όλο το ρύζι από τη σόγια (περίπου ένα λεπτό). Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το αλατοπίπερο, το καβουρδισμένο σησαμέλαιο και το αυγό σε κομματάκια. Αν θέλουμε ρίχνουμε ακόμα μια κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με τα spring rolls.

 

Tips:

  • Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε ρύζι της προηγούμενης ημέρας και όχι φρεσκοβρασμένο.
  • Αν δεν προσθέσουμε την δεύτερη κουταλιά σάλτσας σόγιας ίσως χρειαστούμε λίγο αλάτι ακόμα.
  • Το καβουρδισμένο σησαμέλαιο είναι λίγο αλλά δυνατό στη γεύση. Αξίζει να το ψάξουμε διότι δίνει άλλη διάσταση στο πιάτο.
Διεύθυνση
Νικολοπούλου - Εργοστάσιο Τροφίμων
Γονατά 40, Τ.Κ. 121 33 Περιστέρι
Επικοινωνία
T 210-51 51 082 | 210-57 28 371 | 210-51 30 748
E take@otenet.gr